Medlemskap

Bli medlem i föreningen Verket

Nedan finner du instruktioner angående hur du går tillväga för att bli medlem i föreningen Verket. Det är dock viktigt att du läser igenom Verkets medlemsvillkor innan du blir medlem!

 


 

Behandling av medlemmars personuppgifter

Verket är en brukarstyrd organisation som styrs av medlemmarna genom styrelsemöten, medlemsmöten samt genom arrangör- och verksamhetsgrupper. Som medlem i föreningen Verket kan du bland annat arrangera spelningar eller andra event samt bruka föreningens replokaler. Vid medlemskap i föreningen Verket behöver du lämna in vissa personuppgifter till vårt medlemsregister. Detta för att vi ska kunna kontakta dig gällande föreningens verksamhet samt för att kunna föra statistik som är av intresse för föreningen (exempelvis medlemsantal och medlemmars bostadsort). Medlemmarnas olika roller i föreningen kan även komma att registreras i registret samt i andra dokument för att underlätta administrativt arbete (exempelvis roller som styrelsemedlem, ljudtekniker etc). Medlemmars personuppgifter registreras även i föreningens andra dokument (exempelvis kontrakt, protokoll, kontaktlistor och dokument gällande lönehantering). Medlemmars personuppgifter kan även komma att delas med andra organisationer, så som Umeå kommun, Nordea Bank och andra banker, Idrottsservice och Rapid Alarm. Detta görs dock oftast via ytterligare ett samtycke mellan organisationen, föreningen Verket och dig som privatperson.

Vid arrangemang insamlas arrangörens personuppgifter under samtycke (detta för att kunna kontakta arrangören) samt vissa personuppgifter som är kopplade till de band/artister som ska spela under arrangemanget. De personuppgifter som registreras är könstillhörighet av artister/bandmedlemmar samt artister/bands nationalitet. Denna information samlas in för att kunna föra statistik som bland annat används i samband med ansökningar gällande verksamheten. Dessa uppgifter identifieras inte mot bandens specifika medlemmar utan samlas in som fristående uppgifter. Arrangören ansvarar för att dessa uppgifter samlas in samt att det finns ett samtycke vid insamlandet av uppgifterna.

Vid hyra av replokal samlas bandmedlemmars personuppgifter in under samtycke. Detta för att dokumentera föreningens repande band, nyckelkvittenser, kontaktuppgifter, faktureringsuppgifter, statistik samt som underlag till föreningens medlemsregister.

Ovannämnda personuppgifter sparas så länge du är medlem samt så länge uppgifterna behövs för föreningens räkning (exempelvis för fakturering, statistik). Vissa av uppgifterna sparas som längst till föreningens upplösning (exempelvis protokoll, medlemsregister, foton, statistik).

Slutligen vill vi meddela att du kan kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring, för att begära begränsning av personuppgiftsbehandling, för att göra invändningar eller för att begära radering av dina uppgifter. Du kan kontakta oss på verketforening@gmail.com

Vid medlemskap godkänner du ovanstående behandling av dina personuppgifter.

 

Bli Medlem

Om du vill bli medlem i föreningen betalar du in minst 50 kr (föreningen mottager gärna en högre medlemssumma) till Verkets plusgirokonto (Nordea) 302688-7. Kom ihåg att märka inbetalningen med ditt namn samt ”Medlemsavgift”. Medlemskapet gäller för ett kalenderår. Maila sedan ditt för- och efternamn, personnummer, mobiltelefonnummer, e-mail samt bostadsort till verketforening@gmail.com

2 svar på “Medlemskap”

    1. Hej! Medlemskapet gäller ett kalenderår i taget. Så oavsett när på året du blev medlem gäller det till och med 31/12.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *