För arrangörer

Arrangera på Verket!

Alla musikstilar är välkomna att ta plats på Verkets scen! De senaste åren har omkring 150 unika band spelat på Verkets scen varje år, med omkring 50–100 stycken arrangemang per år.

 


 

Arrangera mera!

Vem som helst kan arrangera en spelning eller agera musiker på Verkets scen! Verket ställer inte några krav på tidigare kunskap eller stora intäkter från dig som arrangör. I samband med ditt arrangemang tillhandahåller Verket en ljudtekniker, teknisk utrustning, musikutrustning, rådgivning samt marknadsför arrangemanget på Verkets Facebooksida och i kalendern här på hemsidan.

Vill du arrangera på Verket?

Mejla kortfattad information om arrangemanget (datum, vilka band, bandens könsfördelning, musikgenre, önskad entrékostnad osv) till verketforening@gmail.com .

För att alla ska ha så lika förutsättningar som möjligt vill vi  helst att du bokar minst en månad i förväg. Detta innebär inte att “först till kvarn” gäller. Verkets primära mål är främst att skapa en jämlik musikscen. Det betyder att arrangemang som innehåller en diversitet gällande vilka kroppar som ges plats på scen, ges förtur (se Verkets värdegrund). Sådana beslut tas om flera arrangemang konkurrerar om samma datum. Alla beslut gällande arrangemang klubbas på föreningens medlemsmöten som hålls den andra tisdagen i varje månad.

Allt som du behöver veta som arrangör finns att läsa i dokumenten nedan! 

Läs här

Kontrakt rörande aktiviteter på Verket
Arrangörsguide
Backline och sceninfo 
Checklista för städning av Verket
Safer Spaces Policy

Vid avbokning

Arrangörer som avbokar gig eller ljudtekniker med kortare än tre veckors varsel måste betala 500 kr till Verket. Tills dess att avgiften är betalad får personen inte boka Verket igen. Denna regel är till för att våra ljudtekniker ska ha en dräglig arbetsmiljö samt för att Verket inte ska stå tomt i onödan. Pengarna från sena avbokningar tillfaller den ljudtekniker som skulle ha jobbat.