Verket tipsar!

Verket vill tipsa om det konstnärliga projektet; Myter och verkligheter – en *lesbisk odyssé. Projektet drivs av föreningen Lesbisk Makt som arbetar med lesbisk historia och nutid i de norra länen. Genom historisk och samtida research, ett kringresande lesbiskt museum och ett konstnärligt mentorsprogram ska projektet ge lesbiska, queera och trans-ungdomar med anknytning till Norrland ökat tolkningsföreträde i historieskrivningen, strategier att leva ett gott liv och verktyg för att uttrycka sig konstnärligt.

En del i projektet är ett mentorsprogram där 15 st unga vuxna arbetar konstnärligt under ett år för att skapa ett verk som ska visas på en vandringsutställning under år 2019/20. Förutom att utvecklas på ett konstnärligt plan, ger mentorsprogrammet en känsla av tillhörighet och gemenskap.

Ansökan riktar sig till personer mellan 15-25 år som bor/har bott i Norrland. Deltagande är gratis! Ansök senast 3 maj via https://lesbiskmakt.nu/konstnarligt-mentorsprogram

Affisch: Myter och verkligheter – en *lesbisk odyssé

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *