Kulturproducent, med inriktning mot projektledning och verksamhetsutveckling. Föreningen Verket 50%

Verket är en oberoende konsertlokal för alternativ musik i Umeå, som främjar det fria kulturlivet genom att göra det enkelt att arrangera spelningar och kulturarrangemang. Vår vision är en mångfacetterad brukarstyrd verksamhet, inom vilken var person kan ta del utifrån sina egna förutsättningar. Vårt mål är att skapa tryggare rum och därför strävar vi efter att vara en trygg och välkomnande plats med ett klimat som står i kontrast mot de sexistiska, rasistiska, homo-/transfoba och övriga förtryckande normer som finns i vårt samhälle.

Verket är en brukarstyrd organisation som styrs av våra medlemmar genom medlemsmöten, arrangörs- och verksamhetsgrupper. Föreningen har även två anställda kulturproducenter, en med inriktning mot projektledning och verksamhetsutveckling och en med verksamhetsledningsfokus. Som kulturproducent med inriktning mot projektledning och verksamhetsutveckling är det din uppgift att stödja och avlasta kulturproducenten med verksamhetsledningsfokus i kontakten med medlemmar, arrangörer, band samt hantering av arrangemang. Framförallt är det din uppgift att jobba för att utveckla verksamheten, i vilken riktning bestäms av vad medlemmar och du själv brinner för samt att det är i enlighet med värdegrunden.

Verket kommer byta lokaler inom en snar framtid vilket innebär att mycket arbete kommer att cirkulera runt det. Det gäller både för den verksamhetsansvarige och den projekt utvecklande kulturproducenten så vi söker framför allt en person som är kommunikativ och uttrycker sig väl i tal och skrift, då en viktig arbetsuppgift kommer vara att jobba mot att utveckla verksamheten genom att skriva projektplaner och söka bidrag.

Vi söker en person som:
– Delar vår förenings värdegrund och uppskattar vad vår förening står för, samt har idéer på hur vår verksamhet kan utvecklas till det bättre.

– Är bra på att arbeta i grupp då du och din kollega delar på många arbetsuppgifter.

– Har erfarenheter av föreningsarbete, kulturproduktion och/eller Do It Yourself –kultur.

– Har b-körkort och gärna tillgång till egen bil.

– Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med ljud- och ljusteknik (i tjänsten ingår även enklare underhåll av lokalens
tekniska utrustning). Det är även meriterande om du är händig då vår nuvarande lokal ständigt är i behov av mindre reparationer och enklare hantverksarbeten.

– (i den mån det är nödvändigt) kan separera föreningsarbetet från personliga politiska ambitioner.

Då tjänsten innebär mycket frihet under ansvar är det även meriterande att ha goda erfarenheter av att strukturera upp sitt eget arbete och kunna hantera stressiga perioder, samt vara noga med att sätta upp gränser mellan privata och professionella åtaganden.

Mer om tjänsten
Visstidsanställning på deltid (50%) från och med 1 februari 2018. Arbetstiden är oreglerad och du förväntas lägga upp arbetsschemat tillsammans med din kollega. Vill du veta mer om föreningen gå in på http://verketumea.se/, läs gärna vår värdegrund och vår safer space-policy.

Kontakt för frågor om tjänsten
0722164266, till de nuvarande anställda om du har frågor som rör arbetsuppgifter
0720509282, till nuvarande ordförande Rebekka om du har frågor om rör ansökningsprocessen.

Avslutningsvis
Om du tycker detta låter som ett spännande arbete och du tror du skulle passa bra för tjänsten uppmuntrar vi dig att skicka in en ansökan! Skicka din ansökan, innehållande CV och personligt brev där du berättar vad du skulle kunna tillföra verksamheten i egenskap av kulturproducent, med inriktning mot projektledning och verksamhetsutveckling. Förtydliga gärna vilka typer av projekt du är intresserad av att genomföra, till verketansokan@gmail.com senast den 15 december 2017.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *