För arrangörer

Det är väldigt enkelt att arrangera spelningar på Verket. Allt som du behöver veta som arrangör står att läsa i kontraktet som samtliga arrangörer måste skriva under innan nyckeln till Verket överlämnas. Här finns information om kostnader, regler, utrustning, jämställdhetspolicy, alkoholpolicy etc.

Läs här:
Kontrakt rörande aktiviteter på Verket (PDF) (2015-10-12)
Backline och sceninfo (2017-06-28)
Arrangörsguide (2015-10-14)
Städschema finns här: Checklista för städning av Verket (PDF) (2013-10-10)
Verkets vision och värdegrund: kommer inom kort

Om du vill boka Verket hör du av dig till verketforening@gmail.com med en kortfattad information om arrangemanget (datum, vilka band, vilken typ av genre, könsfördelning, entrékostnad osv). Därefter kollar vi om det datum du vill ha är ledigt. Är allt grönt – bokar vi in det och vi fixar en ljudtekniker samt annonserar arrangemanget på vår hemsida (kalender) och Facebooksida.

Det är väldigt många som vill arrangera på Verket och för att alla ska ha så lika förutsättningar som möjligt, vill vi att du helst bokar minst en månad i förväg. Detta innebär inte att “först till kvarn” gäller, utan Verkets primära mål är att vara ”en oberoende plattform för alternativ musik och motkultur i Umeå” vilket innebär att vi, om flera arrangemang konkurrerar om samma datum, prioriterar arrangemang som överensstämmer med detta mål (se Verkets värdegrund). Alla beslut om arrangemang tas på våra medlemsmöten som hålls en gång i månaden.

OBS! Arrangörer som avbokar gig eller ljudtekniker med kortare än tre veckors varsel måste betala 500 kr till Verket. Den som inte betalar får heller inte boka Verket igen förrän avgiften är betald.

Denna regel är till för att våra ljudtekniker ska ha en dräglig arbetsmiljö och för att Verket inte ska stå tomt i onödan. Pengarna från sena avbokningar tillfaller den ljudtekniker som skulle jobbat.

OBS 2! Verket sätter inte SJÄLV upp spelningar med turnerande band! Det är tyvärr ingen idé att skriva och be oss göra det. Bor du i stan och vill spela eller sätta upp en spelning med ett turnerande band? Skriv så hjälper vi dig fixa giget! Turnerande band kan istället testa kontakta nåt lokalt band i samma genre eller höra med arrangörsgrupper som UMEMETAL, Umeå DIY, Folkmusikfestivalen, Kulturföreningen Humlan osv.