Karta

Det är inte särskilt svårt att hitta till nya Verket, men eftersom vi av någon anledning inte har en gatuadress kan det vara värt med en detaljerad vägbeskrivning.

Nya Verket är ett avlångt, rött barackhus som tidigare var IFK Umeås gamla klubbstuga. Huset ligger just utanför grindarna till det gamla i20-regementet (numera kallat “Umestan”). Vår “adress” är således “Umestan Företagspark 139″.

Karta: https://www.openstreetmap.org/way/123518965#map=16/63.8372/20.2640

franstan
Till fots / med cykel

Från centrala stan:
http://kartor.eniro.se/m/nZ4Pw
* Gå till järnvägstorget och genom den nya tunneln vid Umeå C.
* Ta vänster upp för trappen och och sedan snett upp mot höger genom bostadshusen och förbi en parkering.
* Efter ca 200 meter kommer en gångtunnel som går under gamla E4:an – gå genom tunneln och ta höger
* Gå ca 200 meter längs cykelvägen och ta sedan vänster.
* Gå 200 meter till och du är framme vid rondellen och nya Verket!

Den totala sträckan från järnvägstorget till nya Verket är mindre än 1 kilometer. 

Från Ålidhem:
http://kartor.eniro.se/m/nZ4hK
* Cykla upp mot Svingen men far inte ner för bron, fortsätt istället rakt fram förbi Fridhemsgymnasiet (fd. Östra Gymnasiet) och sedan rakt, rakt, rakt förbi Gammliavallen, badhuset och OK och Motorcentralen.
* Ta vänster vid Pizzeria Taormina och du kommer så småningom till Hagarondellen. Följ bilvägen eller ta cykelvägarna så att du kommer rakt över Hagarondellen.
* Efter ca 200 meter kommer du till en rondell med en kanon i mitten – där är nya Verket!

Den totala sträckan från Ålidhem Centrum är ca 4,5km 

Med buss:
Hållplatsen närmast nya Verket heter “Regementet” och trafikeras av 8:an. Dock stannar bussen bara där på vägen FRÅN Östra Ersboda. Åker du 8:an från Tomtebo eller Vasaplan måste du alltså först åka till Ersboda, sedan tillbaka, för att kunna gå av på Regementet. Bättre är då att gå av på Nygatan, som är hållplatsen innan, och gå därifrån. Alternativt kan man ta 5:an och gå av vid Löjtnantsgatan och gå därifrån.

Vasaplan ligger dock bara 15 minuter till fots från nya Verket. 

Med bil:
Kör norrut på gamla E4:an och ta vänster i Hagarondellen (höger i rondellen om du kommer norrifrån). Efter ungefär 200 meter kommer en till rondell med en gammal kanon i mitten – vid den rondellen ligger vårt nya hus.